’Månadens pärla’ Adlibris i september!

1 september 2022

”Kattjakten av Jona Elings Knutsson, gripande roman om åldrandet!
Kattjakten är en berättelse om åldrande, ensamhet och utanförskap. Om arbete och kvinnoliv i skuggan av folkhemmet – och om att skipa rättvisa med de medel som står till buds. Missa inte denna pärla!”   Adlibris
Där kan du också hämta bokcirkelfrågor till boken

Nu finns Kattjakten även som ljudbok, inläst av min favoritskådis Kaj Ahlgren. Kan du gissa varför jag ville att just Kaj skulle läsa in den?

Bild på Kattjakten som ljudbok. Kaj Ahlgren.

Stadsvandring med Kattjakten

31 augusti 2022

Stadsvandring vid Hornstull Kattjakten

I kväll hade jag en bokvandring i Hornstull. Min nya roman Kattjakten utspelar sig där, hela Eva Janssons universum finns inom en kvadratkilometer. Det var väldigt speciellt att berätta och att läsa ur boken på de platser där den utspelar sig! Jättetack till alla som kom och till Hornstulls bokhandel. Vi gör en stadsvandring till i oktober!

Ny roman i augusti 2022!

Kattjakten från höstkatalogen 2022

Omslaget är gjort av Michael Ceken, målningen av Ernst Ludwig Kirchner och fotot har @annadrvnik kirrat. Kattjakten kommer ut 30 augusti. Lämna in klänningen på kemtvätt och rädda datumet!
Bilden från Ordfront förlags 
höstkatalog sid 6.

European Book Day i Sverige

19 maj 2022 Gävle

Förra veckan var det Sveriges tur att stå värd för European book day, detta i Gävle. Evenemanget var en del av ABFs stora arrangemang Ordet fritt som samlade över tusen personer för att under tre dagar prata folkbildning. Riktig feststämning och många spännande programpunkter.Jag läste tillsammans med författarna från Tyskland, Österrike och Rumänien.Nu tar European book day sommarlov, men i höst träffas vi igen i Bonn.
Länsmuseet Gävle

Rosa klänning Gävle

European Book Day i Rumänien

Förra veckan var det Rumäniens tur att stå värd för European book day. Vi höll till i staden Cluj. Eftersom jag skriver på en berättelse som delvis utspelar sig i Transsylvanien fortsatte jag resan med tåg, först till Braşov och sedan till Bukarest. Nu är jag proppad med idéer och uppslag! Nästa anhalt blir Gävle den 19 maj.

Läsande barn under paraplyer i Cluj
Bukarest vy
Bukarest
Vy Brasov Rumänien
Utsikt över Braşov

European Book Day i Österrike

24 mars 2022 Wiener Rathaus

I Wiens rådhus föreläste jag 24 mars som Sveriges representant för EU-projektet European Book Day. Österrike ger varje år ut en gratis antologi för att få fler unga och unga vuxna att läsa. Där är mitt bidrag Tvättmaskinen med. Ska även besöka Rumänien, Sverige och Tyskland. Spännande!
I Sverige anordnas detta evenemang av ABF
Artikel i Österrikisk tidning

Min text Tvättmaskinen läses här upp på tyska ’Die Waschmaschine’ översatt av Seleme Gratia Esser, efter att jag läst den på svenska.