Omdömen om Vi har rätt

 

 

 

 

Lena Barrow och Jona Elings: Vi har rätt : facklig handbok, version 2.0. Federativ. 271 s.

 

Det syndikalistiska förlaget Federativ ger ut böcker sedan 1921 men startade 1911 under namnet Syndikalistens förlag, och ägs fortfarande av SAC, Sveriges arbetares centralorganisation. Den fackliga handboken Vi har rätt kommer nu i en uppdaterad upplaga, 2.0. Här ger man svar på stora och små fackliga frågor, som man menar att LO och SAP glömt bort: Hur organiserar man en strejk? Vad händer om man bryter mot arbetslagen? Så förhandlar man som enskild individ, vad är Arbetsdomstolen, vad är dina rättigheter och skyldigheter, och vad är arbetsgivarens? Vem bestämmer din lön? Vad innebär tidsbegränsad anställning och provanställning?

 

ARABs boktips december 2009

 

 

 

 

Jona Elings har skrivit "Vi har rätt". Den har utkommit i tre versioner, nu senast som "Vi har rätt 2.0". Jona har varit en av ursprungskrafterna till denna radikala fackliga handbok. En person som kontinuerligt har fortsatt, och fortsätter att kämpa för mänskliga rättigheter på arbetsplatsen, eller för all del, en rättvisare värld. Hon ger skäl för devisen "Att göra motstånd är att vinna"!

 

Redaktören för Vi har rätt

 

 

 

 

Fredagen den 12:e december delade ungsyndikalister och fackföreningsaktivister ut julklappar på Systembolaget i Svavagallerian i Uppsala. De anställda fick varsitt exemplar av boken ”Vi har rätt: facklig handbok ” och information om fackförbundet SAC – Syndikalisterna och DFSA (Driftsektionen för Systembolagetanställda), medan butikschefen istället fick boken ”Arbetsrätt 2008”. De tidiga julklapparna mottogs positivt av personalen medans chefens bok snarare ska betraktas som bakläxa än julklapp. Läs mer

 

Uppsala LS använder Vi har rätt julen 2008